
שירותי משרד
01.
יעוץ כלכלי לעסקים
היעוץ הכלכלי לעסקים הוא תחום רחב, הכולל בתוכו שירותים פיננסיים רבים.
אנחנו, באלטר יעוץ, יודעים לאבחן ולאפיין את הצרכים בכל עסק ועסק, ולהתאים את חבילת השירותים המתאימה והמדויקת.
אז מה הוא בעצם יעוץ כלכלי וממה הוא מורכב?
ניהול תזרים מזומנים: רבים העסקים הציגים רווחיות יפה על הנייר, אך הדבר אינו משתקף בחשבון הבנק ובעל העסק מוצא עצמו מבזבז זמן יקר בסגירת יום העסקים בתוך מסגרת בעו"ש המאושרת על ידי הבנק. התנהלות זו משקפת מצב שבו התזרים מנהל את העסק ולא להיפך. אנחנו נבנה תזרים שיהיה קל לניהול וישמש ככלי לקבלת החלטות ולשקט נפשי.
הגדלת רווחיות: על ידי בחינה מחודשת של סעיפי ההוצאות הקבועים והמשתנים בעסק, נעזור להביא את העסק לרמת רווחיות גבוהה יותר.
מרכזי רווח: עסקים רבים מתנהלים עם מספר מוצרים או שירותים, כאשר ההכנסות וההוצאות מכל שרות או מוצר נכנסות לסל גדול אחד שנקרא "דוח רווח והפסד". במקרים רבים, פיצול העסק למרכזי רווח שונים, כך שלכל מוצר או שרות יוצג דוח רווח והפסד בנפרד, עשוי להאיר על בעיות שלא נראות בדוח הראשי הכולל. על ידי כך, ניתן לקבל החלטות המגדילות את הרווחיות הכוללת של העסק.כאשר מגדילים תחום אחד שהוא רווחי או מקטינים פעילות בתחום שאינו רווחי.
תמהיל האשראי: לכל עסק יש מסגרת אשראי בעו"ש, הלוואות קצרות מועד, הלוואות לטווח ארוך, ועוד סוגים אחרים ושונים של אשראי שהבנקים אוהבים להמציא חדשות לבקרים. לאחר אבחון צרכי האשראי של העסק ויכולת ההחזר, נוכל לבחון האם העסק מתנהל נכון מבחינת סוגי האשראי הקיימים ובמידה ולא – אילו שינויים מומלץ לעשות. ניהול נכון של תמהיל האשראי משפיע הן על תזרים המזומנים והן על רווחיות העסק.
ייצוג מול הבנקים: לבנק יש שפה משלהם. השפה הבנקאית. לעיתים היא אינה מובנת למי שלא חי אותה ביום יום. אנחנו נייצג אתכם מול הבנקים בכל הקשור להתנהלות היומיומית, לפגישות עבודה, ולניהול מו"מ לגבי אשראי או כל נושא בנקאי אחר.
תמחיר: איך קובעים את מחיר המוצרים או השירותים שאנחנו מוכרים? ישנן מספר שיטות לקביעת המחיר, אך רוב העסקים פועלים מהבטן ואינם מקדישים זמן ומקצועיות לטובת בחינת המחירים בעסק. תמחיר נכון יכול לשנות את מצב העסק מעסק מפסיד לעסק מרוויח. או מעסק מרוויח – למרוויח יותר.
במידה ומדובר בעסק יצרני, נכין עבורכם עץ מוצר, כלי שמאפשר לבחון "כמה עולה לי" וכפועל יוצא מכך, בכמה צריך לתמחר על מנת להרוויח.
02.
תוכניות עסקיות
תכנית עסקית – לא רק לעסקים גדולים.
התכנית העסקית היא כלי תכנוני, צופה פני עתיד, ונותן תמונה חשובה לגבי היתכנות העסק/הפרויקט/המיזם, מבחינה כלכלית, חשבונאית, משפטית, שיווקית וטכנולוגית.
"יש לי חלום..." – הרבה עסקים מתחילים כך. וזה בסדר, אך התכנית העסקית היא הכלי שמתרגם את הביטוי הזה למציאות. שהופך את החלום למציאות. או... שלא.
על מנת לקבל החלטה האם להקים עסק, לפתח תחום חדש בעסק, לרכוש עסק אחר, יש לבחון את המהלך ולהגיע למסקנה שהוא אכן כדאי.
התכנית העסקית שואלת את השאלות הקשות, מנסה לצפות מצבי קיצון, ובעיקר לענות עליהם ולמצוא להם פתרונות מתאימים.
אז נכון, כאשר מדובר בעסק גדול, מיזם סטארטאפ שרוצה לגייס משקיעים, או חברת ענק שרוצה לרכוש מתחרה גדול – התכנית העסקית תכלול מספר רב של פרקים, בדיקות ובחינות מכל הסוגים, ותתפרס מן הסתם על עמודים רבים.
אך כאשר מדובר בעסק קטן ובינוני, ניתן לוותר על חלקים מהתכנית העסקית הגדולה ולהתמקד במספר פרקים שיענו על השאלות החשובות והמהותיות לצורך קבלת החלטות שעלולות להשפיע עלינו לשנים רבות.
התכנית העסקית מורכבת מהחלקים הבאים:
רקע על העסק הכולל פרטים על הבעלים, המומחיות הקיימת או הנדרשת, היכולת המוכחת בתחום העיסוק ועוד
בעיית הלקוח והפתרון המוצע – הרעיון העסקי. מה מציע העסק החדש שלא היה קודם? איזה חידוש? ההערכות להצלחתו, איזה כאבים קיימים פותר?
ניתוח השוק והסביבה התחרותית. פרק זה מסביר את הצידוק לקיומו של העסק החדש, המוצר החדש, התחום החדש, מה קיים כבר מסביב ומה חסר. התכנות סביבתית להקמת העסק או לכניסה לתחום העיסוק החדש.
אסטרטגיה שיווקית. גם רעיון ומוצר טוב צריך בסופו של דבר להימכר. מה הדבר שיבטיח את העובדה שלא נישאר עם מוצרים על המדף?
התכנית הפיננסית. זוהי תחזית כספית המשקפת איך תיראה הרווחיות של העסק על פני השנים בתקופות השונות של חייו, ובאיזה שלב נצליח להחזיר את כספי ההשקעה שהשקענו. התחזית מושתת על הנחות יסוד רבות, רצוי שתהיינה סבירות ולא יומרניות, הכוללות את כמות המוצרים שתימכר, המחירים הצפויים, סעיפי העלויות השונות, כח העבודה שיועסק ועוד. על תחזית זו אנחנו מייצרים ניתוח רגישויות, על מנת להבין מהו התסריט הגרוע ביותר שעלול לקרות והאם נוכל לעמוד בו.
03.
החזרי מס לשכירים
קיימים מספר קריטריונים שבגינם ניתן לגבי החזרי מס:
עבודה בחלק מהשנה
עובדים רבים בעיקר בתחום ההייטק, אך גם בתחומים אחרים, נוטים להחליף מקומות עבודה בקצב גבוה יחסית, נשארים מחוסרי עבודה לתקופות קצרות או מוותרים על זכויות רבות שנגרמות עקב המעבר התכוף ואינם מודעים לכך שהם יכולים לקבל סכומי כסף לא מבוטלים. לעיתים קרובות, עובד עוזב את העבודה עוד בטרם מצא מקום עבודה אחר. חודשים אלו, שבהם לא עבד, יכולים לזכותו בהחזר מס שכן, חישוב המס שנעשה על ידי המעביד לוקח בחשבון עבודה בשנה מלאה.
ADHD הורים לילדים במסגרות חינוך מיוחד המאובחנים ב
הורים שאחד או יותר מילדיהם לומד במסגרות החינוך המיוחד ויש בידם אישור על כך, נוטה להוציא בעבור כך סכומים לא מבוטלים שאינם מסובסדים על ידי המדינה. מי שמוצא את עצמו בסיטואציה הזו בעוד הוא עובד כשכיר זכאי לנקודות זכות ממס הכנסה, שמאפשרות קבלת החזר כספי ממס הכנסה על הוצאות החינוך המיוחד של ילדיכם.
מי שמפקיד לקופות גמל/פנסיה/ביטוח חיים באופן פרטי שלא דרך המעסיק
לעיתים, ההפקדות הנעשות דרך המעסיק ונמצאות בתלוש השכר אינן מנצלות את כל מסגרת ההטבה במס. מי שמפקיד בנוסף, באופן פרטי, ויש לו עוד מסגרת לנצל עד לתקרת ההטבה, זכאי להחזר מס בגין הפקדות אלו.
מי שסיים תואר אקדמי לאחרונה
סטודנטים רבים אשר מסיימים את התואר שלהם ומתחילים לעבוד שוכחים לציין בטופס העסקה שלהם את היותם אקדמאים. אם אתם בעלי תואר ולא קיבלתם נקודת זכות על כך בתלוש השכר שלכם- קיים סיכוי גבוה שאתם זכאים להחזר מיסים בעבור שנים אלו. ישנם אף מקרים נוספים אשר רבים מן השכירים אינם מודעים לזכאותם להחזר.
גרושים המשלמים מזונות
אם הינכם גרים וחיים בנפרד מבת/בן זוגכם ואתם משלמים או שילמתם דמי מזונות – אתם זכאים להקלה בתשלום המס הכולל שלכם. לכן מומלץ מאוד לבדוק את האפשרות שמגיע לכם החזרי מס למשלמי מזונות על שנים עברו.
תשלום לבית אבות
אם אחד מהוריכם, נכנס לבית אבות ואתם משלמים את התשלום בגינו, הרשות מיטיבה עמכם ומאפשרת לכם לקבל החזר מס חלקי בגין התשלום.
שכירים, מוסדות ועסקים שתרמו לעמותות
אם תרמתם מעל 380 ש״ח באחת מ-6 שנות המס האחרונות או שאתם ארגון אשר מתעסק עם תרומות נכבדות יותר, אתם זכאים לקבל החזרי מס על תרומתכם בשיעור של עד עשרות אחוזים מגובה התרומה. שווה לשמור את קבלות התרומות, אך רק אם המוסדות להם תרמתם מוכרות לצורך מס.
מי שהפסיד בשוק ההון
אם השקעתם כספים בבורסה, בדרך של מניות, אגרות חוב, או תעודות סל, ולצערכם הפסדתם מהשקעה זו בשנה מסוימת, יתכן ואתם זכאים להחזר מס. הדבר נובע מכך שהבנקים יודעים לחשב את המס שעליהם לנכות רק בעבור אותה שנה קלנדרית. אך אם הפסדתם בשנה מסוימת, ולאחרי הרווחתם , ניתן לקזז את ההפסד מהרווחים של השנה העוקבת ולקבל את המס ששולם, או חלקו, בחזרה. יתרה מכך, הפסד בשוק ההון, ניתן לקזז גם מרווח הון ממקור אחר, כמו רווח ממכירת דירה. כך שאם מכרתם דירה ושילמתם מס שבח, ובעת ובעונה אחת הפסדתם מהשקעה בבורסה, שווה לבדוק כי כנראה מגיע לכם החזר.
פנסיונרים – הטבת מס על פי תיקון 190 לפקודה
הטבת מס שתאפשר לפנסיונרים מעל גיל 60, להפקיד כספים לקופת גמל ולשלם רק 15% מס רווחי הון במקום 25%. תיקון 190 לפקודת מס הכנסה אושר בשנת 2012 והוא מאפשר, בין היתר, משיכת כספים באחת מהדרכים הבאות: משיכת הכספים כסכום חד פעמי – בתשלום מס רווח הון מופחת בגובה 15% מהרווח הנומינלי במקום 25% מהרווח הריאלי כפי שנהוג בהשקעות בני”ע.
04.
החזרי מס שבח
מס שבח הוא מס המוטל על רווח ממכירת נכס מקרקעין.
עבור אנשים מעל גיל 60, ישנן מספר הטבות הניתנות לצורך הפחתת מס השבח.
אחת מההטבות היא הטבת "הגיל השלישי". הטבה זו מאפשרת לאנשים מעל גיל 60 לקבל החזר מס על חלק מהמס ששילמו על מכירת דירה. סכום ההחזר תלוי בגיל המוכרים, בשווי הדירה ובמספר השנים שבהן החזיקו בה.
ישנן דרכים רבות לנצל את הטבות מס השבח ובינהן:
חלוקת מס השבח בין בני הזוג השותפים בנכס הנמכר. שהרי אצל כל אחד מבני הזוג יחולו מדרגות המס הנמוכות תחילה.
שיוך מס השבח לאחד מבני הזוג, אם הנתונים מראים כדאיות, וזאת אם אחד מבני הזוג עובד ונמצא במס שולי גבוה.
פריסת מס השבח למספר שנים - חוק מיסוי מקרקעין קובע, שניתן להתייחס לרווח ממכירת נכס כאילו הושג על פני מספר שנים ומכאן שניתן לפרוס את הרווח וע"י כך לנצל את מדרגות המס הנמוכות בכל שנה.
קיזוז הפסדי הון מתחומים אחרים כמו השקעות בשוק ההון
ניצול הטבות מיוחדות אחרות כגון נכות.
אנחנו באלטר יעוץ, נכנסים לעובי הקורה ובוחנים את כל הדברים המשפיעים על תשלום מס השבח, וזאת על מנת לנצל את כל הטבות המס העומדות לרשותכם ולהחזיר לכם את המס ששולם ביתר.
05.
הנהלת חשבונות
באופן מפתיע נאמר שהנהלת חשבונות אינה מוצר מדף. למה מפתיע? מכיוון שמדובר בשירות, כל נותן שירות יעשה זאת בצורה אחרת, במקצועיות שונה, בהשקעת זמן אחרת, וכל האמור לעיל ישפיע על איכות הנהלת החשבונות שתקבלו בסופו של דבר, דבר שבעיתו, ישפיע על תשלומים המס.
במשרד שלנו מתאימים כפפה ליד, כלומר מתאימים לכול לקוח את השירות שהוא צריך.מכיוון שאין לקוח אחד דומה לשני, המומחיות שלנו היא לזהות את צרכיו, רצונותיו והעדפותיו ולהתאים את השרות המתאים. משכך אנחנו חוסכים ללקוח הרבה מאוד מיסים עקב עבודה יסודית וירידה לפרטים .
אז איך זה עובד אצלנו?
אנחנו חושבים שמגיע לך יותר, וזה מה שאנחנו נותנים:
-
מנה"ח ספציפי/ית ללא תחלופה.
-
קבלת סכומי פירעון השיקים לפני ה 15 לחודש.
-
דו"ח רבעוני וחישובי מס.
-
התייחסות מהירה למיילים ובקשות.
-
מעקב של בעל המשרד על התיק ולא רק מנה"ח.
-
הגשת דוחות בזמן ללא קנסות.
-
בדיקת רשויות המס ולא קבלת הדרישות שלהם כמובן מאליו.
-
ניצול מקסימלי של הטבות המס בשבילך כלקוח/ה.
על מנת להמחיש את משמעות הנאמר לעיל, נספר על מקרה אמיתי.
לאחרונה הגיעה אלינו לקוחה שהביעה רצון לעבור למשרדנו בשל אי שביעות רצון מנותן השרות הקיים.
לאחר בדיקת הדוחות החשבונאיים ומצבי חשבון ברשויות, גילינו כי לא נוצלו מלוא זכויותיה, כלומר לא נרשמו לה בדוח הוצאות בסך של כ 20,000 ₪ + מע"מ כשהמשמעות היא תשלום מיסים עודף בסך של כ 13,000 ₪ ( 10,000 ₪ ביטוח לאומי ומס הכנסה וכ 3400 ₪ מע"מ שלא נדרש ) ובנוסף תשלום על קנסות על אי הגשת דוחות בזמן של 2,000 ₪ לשנה .
אצלנו באלטר יעוץ, בעזרת בדיקות ומעקבים מיטביים, עושים הכל על מנת לנצל את מלוא הטבות המס במהלך השנה, ולבצע תכנוני מס במסגרת החוק
06.
דוחות שנתיים והצהרות הון
דוחות שנתיים:
הדוח השנתי, כשמו כן הוא, דוח המוגש לרשות המיסים מדי שנה ומציג את ההכנסות וההוצאות מכל מקור שהוא.
גם דוח זה מוגש כתא משפחתי ומכאן שהדוח יכלול את נתוני בן/בת הזוג, ללא קשר אם הם שכירים או עצמאיים.
יש לכלול בדוח זה גם את הפעילות הבנקאית, על ידי קבלת טפסים רלוונטיים מהבנק או מחברות השקעות לגבי רווח ההון והמס שנוכה.
בנוסף, הכנסות מפעילות שאינה עסקית, שכר דירה, פנסיה, תגמולי ביטוח לאומי מכל סוג שהוא, והכנסות שאינן מהארץ כמו שכר דירה או שוק ההון בחו"ל.
כל הנתונים שלעיל, יכנסו לדוח, וישמשו לחישוב המס שיש לשלם.
לפני הגשת הדוח, ועל אף שאנו באלטר יעוץ עובדים בצורה מבוקרת ומדוייקת כל השנה, אנו עורכים ביקורת נוספת על ההכנסות וההוצאות על מנת לוודא שהכל בפנים ותוך כדי כך לנצל את הטבות המס המקסימליות עבור לקוחותינו.
הצהרות הון:
הצהרת הון הינו דוח המוגש לרשות המיסים בהתאם לדרישתם. אין חוקיות קבועה לגבי המועדים בהם נידרש לכך, אך על פי הסטטיסטיקה הדרישה מגיעה אחת ל 3-4 שנים.
נחלק את הנושא לשני חלקים.
הצהרת הון ראשונה.
מן הסתם תתקבל הדרישה להצהרת הון ראשונה בשנה בה נפתח העסק או בשנה שאחריה.
מטרתה של הצהרת הון ראשונה היא להציג את ההון הקיים (נכסים פחות התחייבויות) ליום מסוים בדר"כ ליום 31/12 , הקרוב למועד פתיחת העסק , שיהווה בסיס להצהרות הון הבאות שנידרש להגיש בהמשך חיי העסק.
יש חשיבות רבה לאופן בו נציג את ההון בהצהרת ההון הראשונה, עקב כך שאלו היסודות לכול המבנה, וזאת על מנת שיקל עלינו בהצהרות ההון הבאות, שבהן ניאלץ להתייחס ולהישען על הצהרת הון זו.
הצהרת הון חוזרת:
חשיבות הצהרת הון חוזרת היא בהצגת ההפרשים בין ההון הקיים ליום מסוים, ובין ההון שהיה במועד הצהרת ההון הקודמת ומתן הסברים למקורות מהם נוצרו ההפרשים בהון.
אז מה כוללת הצהרת ההון (ראשונה או חוזרת)?
נתונים על נכסי הנדל"ן, משכנתאות, יתרות בחשבונות הבנק, יתרות בביטוחי חיים, גמל וקרנות שונות (מרכיב ההון), כלי רכב, תכולת דירה, כספים שלנו אצל אחרים (שחייבים לנו ויחזירו בעתיד), כספים של אחרים אצלנו (שאנחנו חייבים להם ונחזיר בעתיד).
כל אלו נכונים גם לגבי הפעילות העסקית וגם הפרטית. וכן מתייחסים לתא המשפחתי המלא, כלומר הן הנתונים של בעל/ת העסק והן של בן/ת זוגו והן של הילדים שמתחת לגיל 18.
לכל האמור לעיל יש להמציא אישורים כנדרש.
כאשר מדובר בהצהרת הון חוזרת, נדרש מאיתנו גם לבצע השוואת הון על מנת להציג את הגידול או הקיטון בהון ולתת הסברים על המקורות מהם נוצר.